DE OPBOUW

 
NIEUWBOUW

Modularr is samengesteld uit stevige, hoogisolerende, luchtdichte én brandwerende wanden:

RENOVATIE

Voor de renovatie van bestaande gevels werkt Modularr met kant-en-klare, reeds afgewerkte isolatiewanden.

AFWERKING NAAR KEUZE

Architecten, ontwikkelaars en eigenaren hebben volledige architecturale vrijheid in het ontwerp en een vrije keuze in afwerking van de buitenschil. Modularr gaat graag nog een stapje verder door fotovoltaïsche technieken op het dak en in de gevel te integreren die energie opwekken en tegelijk dienst doen als esthetische afwerking.

 

Als klant kun je je verbeelding de vrije loop laten. De afwerkingsmogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt: hout, crepi, gevelsteen, metalen bekleding, keramiek, enz. In ons streven naar maximale energie-efficiëntie en circulair bouwen combineren we esthetiek zoveel mogelijk met slimme, duurzame én prijsgunstige technieken. 

gevel_ab.png
IN DE KIJKER
PIXASOLAR

Pixasolar zijn zonnepanelen vermomd als gevelbekleding of dakpan. In plaats van afbreuk te doen aan de architectuur en de esthetiek voegt Pixasolar er een meerwaarde aan toe. Met een productie op maat kun je je verbeelding de vrije loop laten.

BORJAJET

BorjaJET zijn unieke keramische pannen voor dak- en gevel met inkt printtechnologie. Dit maakt het mogelijk om unieke, nooit eerder geziene afwerkingen te bekomen. BorjaJET pannen zien eruit als echt koper, hout, beton, natuursteen, enz.

STRIKOTHERM STEENSTRIPS

De unieke Strikolith steenstrips worden geheel op maat en naar keuze van de klant gemaakt. Het formaat, de structuur alsook de kleur zijn vrij bepaalbaar, al dan niet met voeg. De strips zien er niet alleen zeer mooi uit, ze zijn tegelijk extreem licht in gewicht, duurzaam, brandveilig én betaalbaar.

strikotherm.jpg
 
STRIKOLITH EXTERIOR
w300h450-a.png

De Modularr-structuuropbouw is langs de buitenzijde voorzien van een doorlopend schild in Strikolith Facadebeplating. Hierop kan rechtstreeks worden afgewerkt met sierpleister, steenstrips en andere ongeventileerde gevelafwerkingen. In combintie met het Isotherm MURO regelprofiel vormt Strikolith een brandveilige en eenvoudig regelbare onderstructuur voor alle geventileerde gevelafwerkingen. 

 
ISOTHERM MURO

Isotherm MURO zorgt ervoor dat er snel en efficiënt geïsoleerd kan worden, doorlopend en duurzaam. Een uitgekiend regel- en montagesysteem zorgt ervoor dat elke facade naar keuze kan worden afgewerkt met hout, composiet, zink, koper, aluminium, vezelcement en keramische toepassingen, betonplaat met crepi enz. Met lambda 22 en een variabele dikte tussen 100mm en 160mm kunnen we dunne gevels realiseren met u-waarden tussen 0,15W/m2k en 0,11W/m2k. Isotherm Het hoogisolerend, duurzaam en hermonteerbaar karakter van de panelen past perfect binnen de energie-efficiënte en circulaire visie van Modularr. 

 
STAALFRAME
frame_a.png

Een robuuste staalframe constructie uit C- en U-profielen vormt de basis van de Modularr-wand. De wanden worden geprefabriceerd in het atelier en kant-en-klaar op de werf geplaatst. Het koud gewalste staal maakt de constructie sterk en duurzaam terwijl het gewicht beperkt blijft. Ten opzichte van een traditionele en houtskelet bouwmethode kent staalframe niets dan voordelen:

 

- extreem dunne wandopbouw

- circulair: 100% recycleerbaar, hermonteerbaar

- exacte, precieze maatvoering

- rot niet en is ongevoelig voor ongedierte

- geen uitzet of krimp

- goede prijs/kwaliteit

 

 

 
MINERALE WOL

De Modularr wandopbouw combineert drie complementaire isolatiesystemen om met minimale dikte maximaal thermisch en akoestisch te isoleren. De staalstructuur is volledig opgevuld met zacht isolatiemateriaal bestaande uit minerale wol: duurzaam en milieuvriendelijk. De flexibele vezelstructuur sluit naadloos aan met het frame en is ingesloten tussen twee bijkomende isolatiecomplexen. De minerale wol maakt de akoestische performantie van Modularr-wand compleet.

glasw.png
 
STRIKOLITH INTERIOR

De binnenzijde van de structuur is standaard afgewerkt met Strikolith muurplaten. Samen met de Strikolith gevelplaten zorgen deze voor massa, wat bijdraagt tot de algemene akoestische eigenschappen van de structuur. Het extra sterk en robuust plaatmateriaal zorgt ervoor dat elk muurdeel zorgeloos kan voorzien worden van hangkasten, e.a. De muren zijn meteen klaar voor afwerking.

w300h450-a.png
 
WAAROM MODULARR?
 

SNEL EN EFFICIËNT

Een goede organisatie in combinatie met de voorbereiding in ons atelier zorgt ervoor dat onze bouwprocessen elkaar in sneltempo opvolgen. Na ontvangst van de bouwvergunning en goedkeuring van alle bouwtechnische details rekenen wij slechts 16 weken tot de casco oplevering.

(VER)BOUWPLANNEN?
CONTACTEER ONS!

Bedankt voor uw aanvraag!

modularr_logo[1].png
MODULARR
INFO@MODULARR.BE
+32 472 19 11 27
NEDERLAND: INFO@MODULARR.NL
+31 16 251 47 50